A Longitudinális Komplex Vizsgálat (LongiKid) 3 hónapos kortól 11 éves korig alkalmazható vizsgálati módszer, mely az egyes életkorokban elvárható mozgásos, kognitív, nyelvi teljesítményt, valamint az idegrendszer érettségét elemzi 280 megfigyelési szempont alapján. Kiegészítő vizsgálatai alkalmasak egyszerű szemészeti, audiológiai szűrésekre; része izomtónus-vizsgálat is.

Az eredményeket egy informatikai alapú tünetészlelő programban rögzíti a vizsgáló, mely elvégzi az értékelést, és rámutat a hiányosságokra, valamint az eltérések mértékére. Saját eszközrendszerrel rendelkezik.

A terápiákról:

Egyéni Tervezett SzenzoMotoros Tréningek (TSMT-I)

Az anamnézis, a tünetek a vizsgálati eredmények személyre szabott mozgásterápiás program.
A terápia a szülők által otthon is végezhető; ehhez a segítséget (betanítást) a terapeuta teljes körűen, körül tekintően megadja. A szülőnek mindig van lehetősége bizonytalanságait megosztani, kérdéseire választ kapni terapeutájától. A program részei a havi kontrollok. Egy-egyterápiás program 8 hétre íródik, azután új tréninget kap a gyermek.

Kiknek ajánljuk: olyan gyerekeknek, akik nem együttműködőek, súlyosabb lemaradással (mozgásos, értelmi, beszéd, magatartási és figyelmi problémákkal) küzdenek, még csoport-éretlenek.

Célunk: az idegrendszer érési folyamatainak beindítása, az együttműködés kialakítása, a zavaró tünetek csökkentése, az adott életkorban elvárható motoros, pszichés-kognitív és szociális teljesítmények elérése, a csecsemőkori/primitív reflexprofil integrálása, a beszéd és a mozgás szinkronjának kialakítása, felzárkóztatás, minél hamarabbi csoportba illesztés.

Forrás: http://bhrg.hu/az-alapitvanyrol/a-modszerekrol-tsmt-hrg/

Felmérés ára: 12.000 forint

Kontroll-átírás: 6000 forint/ alkalom

 

Bodnár Eszter
06202537434
aprolepesekfejlesztohaz@gmail.com

Egyéni TSMT